Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (34)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (10)
- Śmietanka, orzech (2)
- Czekolada (19)
- Orzech (2)
- Orzech, owoc (2)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (4)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (13)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (28)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (9)
- Brazylia, Kolumbia (6)
- Kolumbia, Indie (6)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (3)
- Brazylia, Meksyk, Indie (2)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (4)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Upragnione Spotkanie - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Upragnione Spotkanie - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Upragnione Spotkanie - Darvea kawa ziarnista 1kg
- Pochodzenie: Ameryka Południowa
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Uganda Wugar Kanyenze - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
- Kawa specialty
- Pochodzenie: Uganda (Afryka)
- Region: Bukonzo east
- Farma: Kanyenze
- Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: SL 28
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 83
- Obróbka: Myta
- Rok zbioru: 2022
- Stopień palenia: Średnie
- Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao
- Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Uganda Wugar Kanyenze - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
- Kawa specialty
- Pochodzenie: Uganda (Afryka)
- Region: Bukonzo east
- Farma: Kanyenze
- Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: SL 28
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 83
- Obróbka: Myta
- Rok zbioru: 2022
- Stopień palenia: Średnie
- Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao
- Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Uganda Wugar Kanyenze - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
- Kawa specialty
- Pochodzenie: Uganda (Afryka)
- Region: Bukonzo east
- Farma: Kanyenze
- Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: SL 28
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 83
- Obróbka: Myta
- Rok zbioru: 2022
- Stopień palenia: Średnie
- Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao
- Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Tanzania Utengule - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Tanzania Utengule - Charakterystyka
Pochodzenie: Tanzania (Afryka)
Region: Utengule, Mbeya
Farma: Utengule Coffee Estate
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao
Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Tanzania Utengule - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Tanzania Utengule - Charakterystyka
Pochodzenie: Tanzania (Afryka)
Region: Utengule, Mbeya
Farma: Utengule Coffee Estate
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao
Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Tanzania Utengule - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Tanzania Utengule - Charakterystyka
Pochodzenie: Tanzania (Afryka)
Region: Utengule, Mbeya
Farma: Utengule Coffee Estate
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao
Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 1kg
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Strong Blend 500g
Gatunek kawy: 70% Arabika / 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / poludniowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy.
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Strong Blend 250g
Gatunek kawy: 70% Arabika / 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / poludniowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy.
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Kawa do biura
Czym charakteryzuje się dobra kawa do biura? Na pewno jest to kawa, która trafia w gusta niemal każdego pracownika. U nas znajdziecie mieszanki Arabiki z Robustą o zrównoważonym smaku, w których delikatna kwasowość przełamana jest przyjemną goryczą oraz subtelną słodyczą. Dodatek robusty nie tylko wpływa na walory smakowe, ale także dostarcza więcej kofeiny, a to właśnie kofeina odpowiada za tak poszukiwane przez każdego uczucie pobudzenia. Ciężki poranek, nagły spadek energii w ciągu dnia, kłopoty z koncentracją? Po filiżance mocnej kawy dostaniecie energetycznego kopa i odczujecie przypływ nowych sił!
Pobudzające mieszanki do biura
Kreatywność, wydajność i skuteczność to podstawa w firmie. Wprowadźcie pobudzające mieszanki kaw do swojego biura, a zobaczycie, jak wzrasta efektywność pracy. W ofercie mamy kawy o średniej lub wysokiej zawartości kofeiny – to mieszanki, które zawierają od 20% do nawet 50% Robusty! Jeśli macie kilka ekspresów w firmie, możecie zasilić je zróżnicowanymi ziarnami, dzięki czemu każdy będzie mógł spróbować nowych smaków i znaleźć taki, który najbardziej mu pasuje.
Kawa do ekspresu ciśnieniowego i przelewowego w biurze
Kawa do ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego w biurze jest tak samo niezbędna, jak papier czy zszywki. Jednak nawet najnowocześniejsze urządzenie nie potrafi „wyczarować” doskonałego naparu z ziaren niskiej jakości. W naszym sklepie internetowym możecie zaopatrzyć się w świeżo paloną kawę z rzemieślniczej palarni. Zadbajcie o regularne dostawy ziaren do swoich kącików kawowych, a zyskacie wdzięczność i lojalność swoich pracowników oraz zrobicie wrażenie na gościach i partnerach biznesowych.
25 740 99 96