Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (34)
- Orzech, migdał, owoc (4)
- Orzech, czekolada (12)
- Śmietanka, orzech (4)
- Czekolada (23)
- Orzech (4)
- Orzech, owoc (2)
- Migdał, wanilia, owoc (5)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (4)
- Migdał, wiśnia (4)
- Karmel, czekolada (15)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (30)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (11)
- Brazylia, Kolumbia (7)
- Kolumbia, Indie (7)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie (4)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (4)
- Brazylia, Meksyk, Indie (4)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (4)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (4)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (4)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Mexico Mad Mash - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Mexico Mad Mash - Charakterystyka
- Pochodzenie: Meksyk
- Region: Chimhucum, Chapas
- Wysokość upraw: 1700 -1780 m n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: Catura, Catuai
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 85
- Obróbka: Myta
- Rok Zbioru: 2023
- Stopień palenia: Średni
- Nuty smakowe: Nugat, wędzona śliwka, palony cukier, kakao, skórka z grejpfruta.
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Pedra Grande - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Brazil Fazenda Pedra Grande - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: South of Minas Gerais
Farma: Fazenda São José da Pedra Grande
Wysokość upraw: 1150 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon, Catuai, Obata
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Morela, figi, rodzynki, czekolada
Zastosowanie: Pod Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Uganda Wugar Kanyenze - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
- Kawa specialty
- Pochodzenie: Uganda (Afryka)
- Region: Bukonzo east
- Farma: Kanyenze
- Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: SL 28
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 83
- Obróbka: Myta
- Rok zbioru: 2022
- Stopień palenia: Średnie
- Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao
- Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Kawa ziarnista Wysocki Coffee Zestaw Startowy 4 kawy x 250g = 1000 g
Dostępność: dostępny
Dostawa w: do tygodnia
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Pakiet Fantastyczna Czwórka Regionalna Manufaktura Kawy 4 x 225 g
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Kawa ziarnista LaCava Braziliana 1kg
- Producent: LaCava
- Opakowanie: 1kg
- Rodzaj kawy: Ziarnista
- Arabica / Robusta: 100% arabika
- Stopień palenia ziaren: Średnio - Ciemny
- Profil smakowy: Orzechy włoskie, czekolada, migdały, karmel
- Przeznaczenie: Espresso
- Metody parzenia: Ciśnieniowe
- Body: ★✫✫
- Kwasowość: ★★✫
- Słodycz: ★★★
- Gorycz: ★✫✫
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Altura - Darvea kawa ziarnista 1kg
Mexico Altura - Charakterystyka
Pochodzenie: Meksyk - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Orzech włoski, cynamon, gałka muszkatołowa, czekolada, cytrusy, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Nicaragua SHG - Darvea kawa ziarnista 1kg
Nicaragua SHG - Charakterystyka
Pochodzenie: Nikaragua - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1500 - 2000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Gorzka czekolada, orzechy, cytrusy
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 1kg
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96