Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (31)
- Orzech, migdał, owoc (4)
- Orzech, czekolada (12)
- Śmietanka, orzech (4)
- Czekolada (23)
- Orzech (4)
- Orzech, owoc (2)
- Migdał, wanilia, owoc (4)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (4)
- Migdał, wiśnia (4)
- Karmel, czekolada (15)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (30)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (11)
- Brazylia, Kolumbia (7)
- Kolumbia, Indie (7)
- Brazylia, Etiopia (2)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie (4)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (4)
- Brazylia, Meksyk, Indie (4)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (4)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (4)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (4)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 1kg
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 250g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 500g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 1kg
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 250g
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 500g
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
India Cherry AA - Darvea kawa ziarnista 1kg
India Cherry AA - Charakterystyka
Pochodzenie: Indie – Azja
Wysokość upraw: 500 - 1000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Robusta
Moc kofeiny: 5/5
Intensywność smaku: 5/5
Kwasowość: 1/5
Metoda pozyskiwania: Na sucho
Palenie: Średnio-mocne, ciemny brąz
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
India Cherry AA - Darvea kawa ziarnista 250g
India Cherry AA - Charakterystyka
Pochodzenie: Indie – Azja
Wysokość upraw: 500 - 1000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Robusta
Moc kofeiny: 5/5
Intensywność smaku: 5/5
Kwasowość: 1/5
Metoda pozyskiwania: Na sucho
Palenie: Średnio-mocne, ciemny brąz
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
India Cherry AA - Darvea kawa ziarnista 500g
India Cherry AA - Charakterystyka
Pochodzenie: Indie – Azja
Wysokość upraw: 500 - 1000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Robusta
Moc kofeiny: 5/5
Intensywność smaku: 5/5
Kwasowość: 1/5
Metoda pozyskiwania: Na sucho
Palenie: Średnio-mocne, ciemny brąz
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa mielona smakowa z korzenia Mniszka Lekarskiego 150g Czekolada
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 24 godziny
Kawa mielona smakowa z korzenia Mniszka Lekarskiego 150g Kawa
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 24 godziny
Kawa mielona smakowa z korzenia Mniszka Lekarskiego 150g Orzech Laskowy
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 24 godziny
25 740 99 96