Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (34)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (7)
- Śmietanka, orzech (2)
- Czekolada (12)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (13)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (20)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (7)
- Brazylia, Kolumbia (5)
- Kolumbia, Indie (4)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (2)
- Brazylia, Meksyk, Indie (2)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (2)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Kawa ziarnista Fresco Office "40" 1kg
Kawa ziarnista Fresco "40"
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Kawa ziarnista Arabica Wysocki Coffee Brazilian Roast 1000 g
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 24 godziny
Darvea Dziedzictwo Spycimira Folk - kawa ziarnista specialty 500g
Dziedzictwo Spycimira Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia, Peru
Farma: Fazenda Dona Nenem, Cooperativa de las Mujeres
Wysokość upraw: 1050 - 1900 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Różndorodne
Jakość: Specialty
Obróbka: Półsucha i myta
Rok zbioru: 2021
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, migdały, jabłka, morele
Zastosowanie: Espresso, przelew
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Nicaragua El Limoncillo - Darvea Haze kawa specialty 500g
Nicaragua El Limoncillo Haze - Charakterystyka
Pochodzenie: Nicaragua
Region: Matagalpa
Farma: Fincas Mierisch
Wysokość upraw: 850-1110 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok Zbioru: 2021
Stopień palenia: Jasne lub średnie
Punkty SCA: 84
Nuty smakowe: Czekolada, orzech włoski, orzech laskowy
Przeznaczenie: Espresso, filter
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Dona Nenem - Darvea Haze kawa specialty 500g
Brazil Fazenda Dona Nenem - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: Municipality Presidente Olega
Farma: Fazenda Dona Nenem
Farmer: Eduardo Pinheiro Campos
Wysokość upraw: 1054-1068 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica (Specialty)
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: półsucha
Rok zbioru: 2021
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Zalipie Folk - kawa ziarnista specialty 500g
Zalipie Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Kongo, Nicaragua
Farma: Fincas Mierisch, Idjwi
Wysokość upraw: 850 - 1500 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica, Bourbon, Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022-2023
Nuty smakowe: Grejpfrut, suszona śliwka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna
Zastosowanie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 500g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Blend 1000g
Wake Up! Blend
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / południowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Speciality
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Strong Blend 1000g
Classic Strong Blend
Gatunek kawy: 70% Arabika/30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia /Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzech, brązowy cukier.
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Blend 1000g
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzechy, brązowy cukier
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
25 740 99 96