Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (11)
- Orzech, migdał, owoc (1)
- Orzech, czekolada (3)
- Śmietanka, orzech (1)
- Czekolada (10)
- Migdał, wanilia, owoc (1)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (3)
- Migdał, wiśnia (1)
- Karmel, czekolada (5)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (1)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (1)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (1)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (10)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (5)
- Brazylia, Kolumbia (2)
- Kolumbia, Indie (2)
- Brazylia, Etiopia (1)
- Etiopia (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (2)
- Brazylia, Meksyk, Indie (1)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (1)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (1)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (3)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (1)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (2)
- Brazylia, Rwanda (1)
- Indie/ Kernataka (1)
- Guatemala, region Santa Rosa (1)
- Rwanda / Karongi (1)
Cena
- 19,00 zł - 50,00 zł (71)
-
od
do
Darvea Zalipie Folk - kawa ziarnista specialty 250g
Zalipie Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Kongo, Nicaragua
Farma: Fincas Mierisch, Idjwi
Wysokość upraw: 850 - 1500 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica, Bourbon, Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022-2023
Nuty smakowe: Grejpfrut, suszona śliwka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna
Zastosowanie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 250g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 250g
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Syrenki z Warszawy 250g
Typ: ziarnista
Pochodzenie: Kolumbia, Indie
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Skład: 70% Arabica 30% Robusta
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Przeznaczenie: ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Wyczuwalne aromaty: czekoladowy, orzechowy
Waga: 0.25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Altura - Darvea kawa ziarnista 250g
Mexico Altura - Charakterystyka
Pochodzenie: Meksyk - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Orzech włoski, cynamon, gałka muszkatołowa, czekolada, cytrusy, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Mad Mash - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Mexico Mad Mash - Charakterystyka
- Pochodzenie: Meksyk
- Region: Chimhucum, Chapas
- Wysokość upraw: 1700 -1780 m n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: Catura, Catuai
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 85
- Obróbka: Myta
- Rok Zbioru: 2023
- Stopień palenia: Średni
- Nuty smakowe: Nugat, wędzona śliwka, palony cukier, kakao, skórka z grejpfruta.
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96