
Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
Pochodzenie ziaren
Palarnia
Cena
-
od
do
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 500g

Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 1kg

Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 250g

Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 500g

Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 1kg

Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 250g

Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 500g

Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg

Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g

Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 500g

Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 1kg

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 1 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 250g

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 500g

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 1kg

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 1 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 250g

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 500g

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96
