Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (34)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (7)
- Śmietanka, orzech (2)
- Czekolada (17)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (4)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (13)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (22)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (9)
- Brazylia, Kolumbia (5)
- Kolumbia, Indie (4)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (3)
- Brazylia, Meksyk, Indie (2)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (4)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Blend 500g
Wake Up! Blend
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / południowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Speciality
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Noc Żubra - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa, Azja
- Gatunek: 50% Arabika, 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Stopień palenia: Mocne
- Nuty Smakowe: gorzka czekolada, orzech, dymny karmel
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Upragnione Spotkanie - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Mexico Finca Alianza - Darvea Haze kawa ziarnista specialty 500g
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Kawa ziarnista Arabica Kawa od Jacka z Siedlec 500 g
- Pochodzenie: Brazylia, Etiopia, Kolumbia
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: mieszanka ziaren średnio palonych
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Syrenki z Warszawy 500g
Typ: ziarnista
Pochodzenie: Kolumbia, Indie
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Skład: 70% Arabica 30% Robusta
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Przeznaczenie: ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Wyczuwalne aromaty: czekoladowy, orzechowy
Waga: 0,5kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 500g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 500g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 500g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Costa Rica Fatima Tres Milagros - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Costa Rica Fatima Tres Milagros - Charakterystyka
Pochodzenie: Kostaryka
Region: Los Santos
Farma: Tres Milagros
Wysokość upraw: 1650 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Caturra Catuai
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 87,5
Obróbka: Yellow Honey
Rok zbioru: 2022 - 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Jagody, winogrona, pieczony ananas, mango, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Tanzania Utengule - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Tanzania Utengule - Charakterystyka
Pochodzenie: Tanzania (Afryka)
Region: Utengule, Mbeya
Farma: Utengule Coffee Estate
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao
Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Nicaragua El Limoncillo - Darvea Haze kawa specialty 250g
Nicaragua El Limoncillo Haze - Charakterystyka
Pochodzenie: Nicaragua
Region: Matagalpa
Farma: Fincas Mierisch
Wysokość upraw: 850-1110 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok Zbioru: 2021
Stopień palenia: Jasne lub średnie
Punkty SCA: 84
Nuty smakowe: Czekolada, orzech włoski, orzech laskowy
Przeznaczenie: Espresso, filter
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96