Kawa mielona smakowa z korzenia Mniszka Lekarskiego 150g Kawa
Opis
Kawa mielona z korzenia Mniszka Lekarskiego o smaku kawowym - aromatyzowana.
Charakterystyka
Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem.
Sposób parzenia:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Specyfikacja
Stopień palenia | Średni |
Skład | 100% wypalany korzeń Mniszka Lekarskiego |
Zawartość kofeiny | Kawa bezkofeinowa |
Opakowanie | 150 G |
Rekomendowany sposób przygotowania | Metoda tradycyjna w temperaturze 90 C, ekspres przelewowy oraz inne przelewowe metody parzenia |
Kwasowość | Delikatna |
Gorycz | Delikatna |
Słodycz | Średnia |
Intensywność smaku | Lekka esencja i delikatny smak kawy |
Pochodzenie ziaren | Uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie |
Palarnia | Siedlecka Manufaktura Kawy / Polska |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
.