
Kawa mielona smakowa z korzenia Mniszka Lekarskiego 150g Czekolada

SERWIS EKSPRESÓW
Naprawiliśmy już ponad 20 000 urządzeń z całej Polski dzięki usłudze door2door. Zapewniamy fachowe doradztwo, bo wiemy, które urządzenia warto kupić.

3 ROK GWARANCJI
Jako dystrybutor marek premium mamy możliwość przedłużenia gwarancji producenta, dzięki czemu nie musisz kupować dodatkowego ubezpieczenia.

MANUFAKTURA KAWY
Rocznie wypalamy ponad 200 ton kawy dla klientów. Potrafimy skonfigurować ekspresy tak, aby wydobywały z naszych ziaren głębię smaku i aromatu.

EKSPRES ZASTĘPCZY
Na czas napraw gwarancyjnych ekspresu zapewniamy urządzenie zastępcze, dlatego nie musisz rezygnować z przyjemności picia kawy.

ODKUP EKSPRESÓW
Odkupimy Twój stary ekspres. Skupujemy urządzenia takich marek, jak Jura, Melitta, Nivona, Saeco, Philips.
Opis
Kawa mielona z korzenia Mniszka Lekarskiego o smaku czekoladowym - aromatyzowana.
Charakterystyka
Prozdrowotne właściwości skromnego Mniszka Lekarskiego znane są od stuleci. Polskie uprawy Mniszka lekarskiego cenione są w Europie, Ameryce Północnej i Południowej oraz Azji. Nasza kawa wytwarzana jest ze specjalnie uprawianych gatunków Mniszka lekarskiego na terenie naszego kraju. Po zebraniu korzenie czyści się, suszy i porcjuje. Następnie, zgodnie z naszym know-how podlega obróbce, dzięki której uzyskujemy ten wspaniały produkt.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Poprawia odporność, reguluje i usprawnia pracę wątroby. Wspomaga przemianę materii i detoksykację organizmu. Poprawia trawienie i łagodzi ból brzucha. Poprawia metabolizm. Pomaga w uzyskaniu użytecznej energii. Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, potrafi pozytywnie zaskoczyć swoim aromatem i smakiem.
Sposób parzenia:
Na jedną czubatą łyżeczkę kawy (około 6 g) 100 ml gorącej wody w temperaturze 90- 95'C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Specyfikacja
Stopień palenia | Średni |
Skład | 100% wypalany korzeń Mniszka Lekarskiego |
Zawartość kofeiny | Kawa bezkofeinowa |
Opakowanie | 150 G |
Rekomendowany sposób przygotowania | Metoda tradycyjna w temperaturze 90 C, ekspres przelewowy oraz inne przelewowe metody parzenia |
Kwasowość | Delikatna |
Gorycz | Delikatna |
Słodycz | Średnia |
Intensywność smaku | Lekka esencja i delikatny smak kawy |
Profil smakowy | Czekolada |
Pochodzenie ziaren | Uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie |
Palarnia | Siedlecka Manufaktura Kawy / Polska |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)



Grażyna
Grażyna
Zdecydowanie mój faworyt jeśli chodzi o smak. Uwielbiam ten zapach o poranku :)