Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
Pochodzenie ziaren
Cena
-
od
do
Brasil Santos - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa
- Wysokość upraw: 800 – 1300 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Pozyskiwana: metodą na sucho
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Profil Sensoryczny: orzechy włoskie, czekolada, toffee
Smak: delikatna, słodka, znikoma kwasowość, goryczka przypominająca orzech
Palenie: lekkie, jasny brąz
Przeznaczenie: Najlepiej smakuje zaparzona we French
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Aktywny Poranek - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych
Profil Sensoryczny: kakao, dymność, czekolada gorzka, korzenne przyprawy, cytrusy
Smak: intensywna, mocna, czekoladowo-orzechowa z nutami karmelu, dymno-cytrusowy finisz
Palenie: od lekkiego do średnio mocnego
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Szlachetność Zawiszy - Darvea kawa ziarnista 250g
Szlachetność Zawiszy - Charakterystyka
Pochodzenie: Ameryka Południowa
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Orzechy, karmel, gorzka czekolada
Przeznaczenie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Nicaragua SHG - Darvea kawa ziarnista 250g
Nicaragua SHG - Charakterystyka
Pochodzenie: Nikaragua - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1500 - 2000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Gorzka czekolada, orzechy, cytrusy
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Altura - Darvea kawa ziarnista 250g
Mexico Altura - Charakterystyka
Pochodzenie: Meksyk - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Orzech włoski, cynamon, gałka muszkatołowa, czekolada, cytrusy, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 250g
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Uganda Wugar Kanyenze - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
- Kawa specialty
- Pochodzenie: Uganda (Afryka)
- Region: Bukonzo east
- Farma: Kanyenze
- Wysokość upraw: 1300 - 2000 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: SL 28
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 83
- Obróbka: Myta
- Rok zbioru: 2022
- Stopień palenia: Średnie
- Nuty smakowe: Figi, orzechy, kakao
- Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Brazil Fazenda Pedra Grande - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Brazil Fazenda Pedra Grande - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: South of Minas Gerais
Farma: Fazenda São José da Pedra Grande
Wysokość upraw: 1150 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon, Catuai, Obata
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Morela, figi, rodzynki, czekolada
Zastosowanie: Pod Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa Wspaniałej Mamy
Gatunek kawy: 60% Arabika / 40% Robusta
Pochodzenie: Brazylia, Indie Cherry
Kwaskowatość : 1/5
Aromat: 3/5
Body/Konsystencja: 3/5
Moc/Intensywność: 4/5
Stopień palenia: 3/5
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 24 godziny
Mexico Mad Mash - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Mexico Mad Mash - Charakterystyka
- Pochodzenie: Meksyk
- Region: Chimhucum, Chapas
- Wysokość upraw: 1700 -1780 m n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: Catura, Catuai
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 85
- Obróbka: Myta
- Rok Zbioru: 2023
- Stopień palenia: Średni
- Nuty smakowe: Nugat, wędzona śliwka, palony cukier, kakao, skórka z grejpfruta.
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Dona Nenem - Darvea Haze kawa specialty 250g
Brazil Fazenda Dona Nenem - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: Municipality Presidente Olega
Farma: Fazenda Dona Nenem
Farmer: Eduardo Pinheiro Campos
Wysokość upraw: 1054-1068 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica (Specialty)
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: półsucha
Rok zbioru: 2021
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Zalipie Folk - kawa ziarnista specialty 250g
Zalipie Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Kongo, Nicaragua
Farma: Fincas Mierisch, Idjwi
Wysokość upraw: 850 - 1500 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica, Bourbon, Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022-2023
Nuty smakowe: Grejpfrut, suszona śliwka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna
Zastosowanie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96