Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (6)
- Orzech, migdał, owoc (1)
- Orzech, czekolada (3)
- Śmietanka, orzech (1)
- Czekolada (7)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (1)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (1)
- Migdał, wiśnia (1)
- Karmel, czekolada (1)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (1)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (2)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (1)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (7)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (3)
- Brazylia, Kolumbia (1)
- Kolumbia, Indie (2)
- Brazylia, Etiopia (1)
- Etiopia (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (1)
- Brazylia, Meksyk, Indie (1)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (1)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (1)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (1)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- Brazylia, Rwanda (1)
- Indie/ Kernataka (1)
- Guatemala, region Santa Rosa (1)
- Rwanda / Karongi (1)
Palarnia
Cena
-
od
do
Kawa ziarnista Regionalna Manufaktura Kawy Kawa Toruńska 1kg
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Kawa ziarnista Regionalna Manufaktura Kawy Kawa Białostocka 1 kg
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Aktywny Poranek - Darvea kawa ziarnista 1kg
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych
Profil Sensoryczny: kakao, dymność, czekolada gorzka, korzenne przyprawy, cytrusy
Smak: intensywna, mocna, czekoladowo-orzechowa z nutami karmelu, dymno-cytrusowy finisz
Palenie: od lekkiego do średnio mocnego
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Brazil Decaf - Kawa bezkofeinowa ziarnista Darvea 1kg
Brazil Decaf - Charakteystyka
Kawa bezkofeinowa
Data palenia: 28.11.2022
Dekofeinizacja: Metodą na mokro
Pochodzenie: Brazylia (region Mogiana) - Ameryka Południowa
Wysokość upraw: 1000 - 1200 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Mundo Novo i Catuai
Intensywność smaku: 2/5
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Dona Nenem - Darvea Haze kawa specialty 1kg
Brazil Fazenda Dona Nenem - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: Municipality Presidente Olega
Farma: Fazenda Dona Nenem
Farmer: Eduardo Pinheiro Campos
Wysokość upraw: 1054-1068 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica (Specialty)
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: półsucha
Rok zbioru: 2021
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Costa Rica Fatima Tres Milagros - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Costa Rica Fatima Tres Milagros - Charakterystyka
Pochodzenie: Kostaryka
Region: Los Santos
Farma: Tres Milagros
Wysokość upraw: 1650 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Caturra Catuai
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 87,5
Obróbka: Yellow Honey
Rok zbioru: 2022 - 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Jagody, winogrona, pieczony ananas, mango, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Dziedzictwo Spycimira Folk - kawa ziarnista specialty 1kg
Dziedzictwo Spycimira Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia, Peru
Farma: Fazenda Dona Nenem, Cooperativa de las Mujeres
Wysokość upraw: 1050 - 1900 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Różndorodne
Jakość: Specialty
Obróbka: Półsucha i myta
Rok zbioru: 2021
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, migdały, jabłka, morele
Zastosowanie: Espresso, przelew
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 1kg
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 1kg
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 1 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista Arabica Caffe Molinari 100% Arabica GOURMET 1kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 24 godziny
25 740 99 96