Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (6)
- Orzech, migdał, owoc (1)
- Orzech, czekolada (3)
- Śmietanka, orzech (1)
- Czekolada (7)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (1)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (1)
- Migdał, wiśnia (1)
- Karmel, czekolada (1)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (1)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (2)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (1)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (7)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (3)
- Brazylia, Kolumbia (1)
- Kolumbia, Indie (2)
- Brazylia, Etiopia (1)
- Etiopia (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (1)
- Brazylia, Meksyk, Indie (1)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (1)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (1)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (1)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- Brazylia, Rwanda (1)
- Indie/ Kernataka (1)
- Guatemala, region Santa Rosa (1)
- Rwanda / Karongi (1)
Palarnia
Cena
-
od
do
Kawa ziarnista Fresco Office "00" 1kg
Kawa ziarnista Fresco Office "00"
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista Fresco Office "20" 1kg
Kawa ziarnista Fresco "20"
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista Fresco Office "40" 1kg
Kawa ziarnista Fresco "40"
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista Fresco Office "60" 1kg
Kawa ziarnista Fresco "60"
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista mieszana Caffe Molinari Qualita Oro 1000 g
Dostępność: dostępny
Dostawa w: do tygodnia
Nicaragua El Limoncillo - Darvea Haze kawa specialty 1kg
Nicaragua El Limoncillo Haze - Charakterystyka
Pochodzenie: Nicaragua
Region: Matagalpa
Farma: Fincas Mierisch
Wysokość upraw: 850-1110 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok Zbioru: 2021
Stopień palenia: Jasne lub średnie
Punkty SCA: 84
Nuty smakowe: Czekolada, orzech włoski, orzech laskowy
Przeznaczenie: Espresso, filter
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Oro Nero kawa ziarnista Brazil Mogiana 1000g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Alta Mogiana – Jeriquara
Odmiana: Red Catuai, Mundo Novo
Nuty smakowe: Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 900 do 1200 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Blend 1000g
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzechy, brązowy cukier
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Etiopia Sidamo 1000g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Etiopia/ Sidamo
Odmiana: Arabika, Heirloom
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, limonka, nuty kwiatowe, brzoskwinia.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 1900 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Guatemala SHB 1000g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Guatemala, region Santa Rosa
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Słodka śliwka, orzech, kakao, jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Honduras SHG 1000g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Honduras/ El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Nuty smakowe: Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1300 do 2060 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 84,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista India Plantation AA 1000g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Indie/ Kernataka
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Kakao, czarny pieprz, papaja, przyprawy korzenne.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 100 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Rwanda Mabanza 1000g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Rwanda / Karongi
Odmiana: Bourbon, Jackson
Nuty smakowe: Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe..
Obróbka: Fully-Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 2000 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 83,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 14 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Strong Blend 1000g
Gatunek kawy: 70% Arabika / 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / poludniowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy.
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Tanzania Utengule - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Tanzania Utengule - Charakterystyka
Pochodzenie: Tanzania (Afryka)
Region: Utengule, Mbeya
Farma: Utengule Coffee Estate
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao
Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96