Producent
Stopień palenia
Zawartość kofeiny
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (5)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (2)
- Czekolada (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (2)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
Palarnia
Cena
-
od
do
Oro Nero kawa ziarnista Honduras SHG 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Honduras/ El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Nuty smakowe: Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1300 do 2060 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 84,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Guatemala SHB 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Guatemala, region Santa Rosa
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Słodka śliwka, orzech, kakao, jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Etiopia Sidamo 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Etiopia/ Sidamo
Odmiana: Arabika, Heirloom
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, limonka, nuty kwiatowe, brzoskwinia.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 1900 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Rwanda Mabanza 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Rwanda / Karongi
Odmiana: Bourbon, Jackson
Nuty smakowe: Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe..
Obróbka: Fully-Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 2000 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 83,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 14 dni
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Nicaragua SHG - Darvea kawa ziarnista 500g
Nicaragua SHG - Charakterystyka
Pochodzenie: Nikaragua - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1500 - 2000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Gorzka czekolada, orzechy, cytrusy
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Altura - Darvea kawa ziarnista 500g
Mexico Altura - Charakterystyka
Pochodzenie: Meksyk - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Orzech włoski, cynamon, gałka muszkatołowa, czekolada, cytrusy, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista Regionalna Manufaktura Kawy Kawa Bar 1 kg
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Brazil Fazenda Pedra Grande - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Brazil Fazenda Pedra Grande - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: South of Minas Gerais
Farma: Fazenda São José da Pedra Grande
Wysokość upraw: 1150 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon, Catuai, Obata
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Morela, figi, rodzynki, czekolada
Zastosowanie: Pod Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Mad Mash - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Mexico Mad Mash - Charakterystyka
- Pochodzenie: Meksyk
- Region: Chimhucum, Chapas
- Wysokość upraw: 1700 -1780 m n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: Catura, Catuai
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 85
- Obróbka: Myta
- Rok Zbioru: 2023
- Stopień palenia: Średni
- Nuty smakowe: Nugat, wędzona śliwka, palony cukier, kakao, skórka z grejpfruta.
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Dziedzictwo Spycimira Folk - kawa ziarnista specialty 500g
Dziedzictwo Spycimira Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia, Peru
Farma: Fazenda Dona Nenem, Cooperativa de las Mujeres
Wysokość upraw: 1050 - 1900 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Różndorodne
Jakość: Specialty
Obróbka: Półsucha i myta
Rok zbioru: 2021
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, migdały, jabłka, morele
Zastosowanie: Espresso, przelew
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Nicaragua El Limoncillo - Darvea Haze kawa specialty 500g
Nicaragua El Limoncillo Haze - Charakterystyka
Pochodzenie: Nicaragua
Region: Matagalpa
Farma: Fincas Mierisch
Wysokość upraw: 850-1110 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok Zbioru: 2021
Stopień palenia: Jasne lub średnie
Punkty SCA: 84
Nuty smakowe: Czekolada, orzech włoski, orzech laskowy
Przeznaczenie: Espresso, filter
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Dona Nenem - Darvea Haze kawa specialty 500g
Brazil Fazenda Dona Nenem - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: Municipality Presidente Olega
Farma: Fazenda Dona Nenem
Farmer: Eduardo Pinheiro Campos
Wysokość upraw: 1054-1068 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica (Specialty)
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: półsucha
Rok zbioru: 2021
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Zalipie Folk - kawa ziarnista specialty 500g
Zalipie Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Kongo, Nicaragua
Farma: Fincas Mierisch, Idjwi
Wysokość upraw: 850 - 1500 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica, Bourbon, Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022-2023
Nuty smakowe: Grejpfrut, suszona śliwka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna
Zastosowanie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 500g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Blend 1000g
Wake Up! Blend
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / południowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Speciality
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
25 740 99 96