Producent
Stopień palenia
Zawartość kofeiny
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (5)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (2)
- Czekolada (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (2)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
Palarnia
Cena
-
od
do
Darvea Zalipie Folk - kawa ziarnista specialty 500g
Zalipie Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Kongo, Nicaragua
Farma: Fincas Mierisch, Idjwi
Wysokość upraw: 850 - 1500 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica, Bourbon, Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022-2023
Nuty smakowe: Grejpfrut, suszona śliwka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna
Zastosowanie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 1kg
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 250g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 500g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 1kg
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 1 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 500g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista Arabica Caffe Molinari 100% Arabica GOURMET 1kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 24 godziny
Mexico Altura - Darvea kawa ziarnista 1kg
Mexico Altura - Charakterystyka
Pochodzenie: Meksyk - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 4/5
Kwasowość: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Orzech włoski, cynamon, gałka muszkatołowa, czekolada, cytrusy, karmel
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96