Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (34)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (7)
- Śmietanka, orzech (2)
- Czekolada (12)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (13)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (20)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (7)
- Brazylia, Kolumbia (5)
- Kolumbia, Indie (4)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (2)
- Brazylia, Meksyk, Indie (2)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (2)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
India Cherry AA - Darvea kawa ziarnista 250g
India Cherry AA - Charakterystyka
Pochodzenie: Indie – Azja
Wysokość upraw: 500 - 1000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Robusta
Moc kofeiny: 5/5
Intensywność smaku: 5/5
Kwasowość: 1/5
Metoda pozyskiwania: Na sucho
Palenie: Średnio-mocne, ciemny brąz
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Krasnali z Wrocławia 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Syrenki z Warszawy 250g
Typ: ziarnista
Pochodzenie: Kolumbia, Indie
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Skład: 70% Arabica 30% Robusta
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Przeznaczenie: ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Wyczuwalne aromaty: czekoladowy, orzechowy
Waga: 0.25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Finca Alianza - Darvea Haze kawa ziarnista specialty 250g
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Upragnione Spotkanie - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Noc Żubra - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa, Azja
- Gatunek: 50% Arabika, 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Stopień palenia: Mocne
- Nuty Smakowe: gorzka czekolada, orzech, dymny karmel
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Blend 250g
Wake Up! Blend
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / południowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Speciality
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Strong Blend 250g
Classic Strong Blend
Gatunek kawy: 70% Arabika/30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia /Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzech, brązowy cukier.
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Blend 250g
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzechy, brązowy cukier
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Strong Blend 250g
Gatunek kawy: 70% Arabika / 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / poludniowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy.
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Gold Blend 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Kolumbia
Region: Sul de Minas, Cerrado /Antioquia, Medellin
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, karmel, pomarańcza, porzeczka.
Obróbka: Natural/Washed
Wysokość upraw: od 900 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Brazil Mogiana 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Alta Mogiana – Jeriquara
Odmiana: Red Catuai, Mundo Novo
Nuty smakowe: Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 900 do 1200 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista India Plantation AA 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Indie/ Kernataka
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Kakao, czarny pieprz, papaja, przyprawy korzenne.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 100 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Honduras SHG 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Honduras/ El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Nuty smakowe: Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1300 do 2060 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 84,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Guatemala SHB 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Guatemala, region Santa Rosa
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Słodka śliwka, orzech, kakao, jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Etiopia Sidamo 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Etiopia/ Sidamo
Odmiana: Arabika, Heirloom
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, limonka, nuty kwiatowe, brzoskwinia.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 1900 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Spróbuj prawdziwie aromatycznej kawy ziarnistej do ekspresu kolbowego
Początek dnia dla wielu ma miejsce dopiero w momencie wzięcia pierwszego łyka kawy o poranku, a więc powinna ona spełnić kilka podstawowych kryteriów. Mowa między innymi o dodaniu energii, rozbudzeniu zmysłów i posmakowaniu według indywidualnej receptury. W przypadku ekspresów ciśnieniowych możemy wyróżnić maszyny automatyczne i kolbowe, z czego pierwsze z nich wymagają intensywniejszych mieszanek kaw o większej zawartości kofeiny, w przeciwieństwie do ekspresów kolbowych. Na szczęście w naszym sklepie znajdziesz kawę ziarnistą do każdego rodzaju ekspresu ciśnieniowego, by ostatecznie przygotowana filiżanka kawy smakowała niebywale dobrze. Świat Ekspresów oferuje kawy ziarniste pochodzące z różnych zakątków świata, dzięki czemu masz szansę wypróbować smaki z kilku różnych od siebie miejsc. Każdy kraj posiada własną tradycję, sposób i rodzaj uprawianej kawy, przez co po zaparzeniu odznaczają się zupełnie innym aromatem, a także posmakiem i intensywnością. Na każdym opakowaniu naszej kawy ziarnistej do ekspresu ciśnieniowego zamieszczone są najważniejsze informacje odnoście czasu i temperatury zaparzania w konkretnym ekspresie. To zdecydowanie pomaga w jej przygotowaniu dla siebie i bliskich. Kawa ziarnista jako cenne źródło smaku i aromatu
Nie da się ukryć, że właśnie świeżo zmielone ziarna kawowca smakują najlepiej, czego nie można porównać ze zmielonymi mieszankami kaw. Zaparzanie ziaren pozwala uwydatnić smak i wzmocnić aromat, który zostaje uwolniony w czasie mielenia, a zaraz potem spotęgowany pod wpływem gorącej wody. Jeżeli Twój ekspres do kawy nie jest wyposażony w wbudowany młynek do kawy, zawsze możesz zaopatrzyć się w osobne urządzenie do mielenia kawy ziarnistej, by za każdym razem uzyskać równie intensywną i pełną smaku filiżankę kawy. Do wyboru na Świecieekspresów.pl masz wielu producentów kaw, którzy znani są i wyróżniani głównie, ze względu na wysokiej jakości produkcję. Każdy powinien bez problemu znaleźć dla siebie coś odpowiedniego, co dopasuje się do jego wymagań i oczekiwań wobec mocy i posmaku kawy.
25 740 99 96