Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (13)
- Orzech, migdał, owoc (3)
- Orzech, czekolada (7)
- Śmietanka, orzech (2)
- Czekolada (12)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (2)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (20)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (6)
- Brazylia, Kolumbia (5)
- Kolumbia, Indie (4)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (2)
- Brazylia, Meksyk, Indie (2)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (2)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Kawa mielona Regionalna Manufaktura Kawy Kawa Siedlecka 150g
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Kawa od Krasnali z Wrocławia 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Indie
Wysokość upraw: 1200 m n.p.m.
Skład: 50% Arabica, 50% Robusta
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Wysoka
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Neptuna z Gdańska 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Kolumbia
Wysokość upraw: 1200 - 1500 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Karmel, czekolada, orzech
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 250g
Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Syrenki z Warszawy 250g
Typ: ziarnista
Pochodzenie: Kolumbia, Indie
Wysokość upraw: 1500 m.n.p.m.
Skład: 70% Arabica 30% Robusta
Stopień palenia: średni
Zawartość kofeiny: średnia
Przeznaczenie: ekspres automatyczny, kawiarka, parzenie tradycyjne
Wyczuwalne aromaty: czekoladowy, orzechowy
Waga: 0.25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Blend 250g
Wake Up! Blend
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / południowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Speciality
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Strong Blend 250g
Classic Strong Blend
Gatunek kawy: 70% Arabika/30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia /Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzech, brązowy cukier.
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Classic Blend 250g
Gatunek kawy: 80% Arabika / 20% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Indie
Region: Sul de Minas, Cerrado / Kerala
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, orzechy, brązowy cukier
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 400 do 1100 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Strong Blend 250g
Gatunek kawy: 70% Arabika / 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / poludniowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy.
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Gold Blend 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Kolumbia
Region: Sul de Minas, Cerrado /Antioquia, Medellin
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, karmel, pomarańcza, porzeczka.
Obróbka: Natural/Washed
Wysokość upraw: od 900 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Brazil Mogiana 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Alta Mogiana – Jeriquara
Odmiana: Red Catuai, Mundo Novo
Nuty smakowe: Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 900 do 1200 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista India Plantation AA 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Indie/ Kernataka
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Kakao, czarny pieprz, papaja, przyprawy korzenne.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 100 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Honduras SHG 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Honduras/ El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Nuty smakowe: Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1300 do 2060 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 84,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Guatemala SHB 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Guatemala, region Santa Rosa
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Słodka śliwka, orzech, kakao, jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Etiopia Sidamo 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Etiopia/ Sidamo
Odmiana: Arabika, Heirloom
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, limonka, nuty kwiatowe, brzoskwinia.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 1900 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Rwanda Mabanza 250g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Rwanda / Karongi
Odmiana: Bourbon, Jackson
Nuty smakowe: Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe..
Obróbka: Fully-Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 2000 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 83,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 14 dni
Kawa ziarnista Regionalna Manufaktura Kawy Kawa Kaszubska 225g
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Kawa ziarnista Regionalna Manufaktura Kawy Kawa Gdańska 225g
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: do tygodnia
Kawa ziarnista do ekspresu Saeco dostępna w wielu odsłonach
Mamy bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich szczęśliwych posiadaczy ekspresów ciśnieniowych marki Saeco, ponieważ urozmaiciliśmy nasz asortyment dodatkowo o różne rodzaje kaw ziarnistych przeznaczonych bezpośrednio do tego typu ekspresów. Oznacza to, że możesz od teraz przygotowywać idealną kawę w swoim ekspresie kolbowym lub automatycznym, gdzie gwarantujemy 100% satysfakcję już od pierwszej filiżanki. Wszystko za sprawą dopasowania kawy ziarnistej do poszczególnych parametrów i wymagań firmy Saeco, a więc jesteś w stanie wydobyć z niej maksymalną esencję zawartą w ziarnach. W naszych sklepie online znajdziesz kilka odsłon kawy ziarnistej do ekspresu Saeco, które możemy podzielić na mniej lub bardziej aromatyczne. Wszystko zależy do Twoich upodobań i codziennych przyzwyczajeń, gdzie spokojnie mogą zadowolić się zwolennicy łagodnej i aksamitnej w smaku kawy oraz mocniejszej i pełnej aromatów mieszanki. Różnorodność pozwala na ułatwienie w podjęciu decyzji, którą z kaw miałbyś wybrać. Warto zapoznać się z opisem na opakowaniu, by dowiedzieć się o sposobie zaparzania i charakterystyce smaku danej kawy, a w razie wątpliwości zawsze możesz zakupić mniejszą wersję na próbę. Zalety kawy ziarnistej do ekspresu Saeco
Przede wszystkim na korzyść smaku wpływa forma kawy, a mianowicie ziarna, które przechowują w sobie całą esencję. Sprawdzają się one znacznie lepiej w porównaniu do zmielonej już i gotowej mieszanki kawy, ponieważ ziarna można przygotować na świeżo do zaparzenia. Wówczas zachowane zostają wszystkie aromaty niezbędne do zaparzenia pysznego espresso i nie tylko. Twój ekspres Saeco wcale nie musi posiadać automatycznego młynka do mielenia ziaren, ponieważ zawsze można zrobić to w osobnym urządzeniu, a efekt już będzie dużo smaczniejszy. Kawa do ekspresu Saeco w naszym sklepie można znaleźć w kilku różnych mieszankach Arabici i Robusty, których proporcje dobierane są w zależności od pożądanego smaku i intensywności kawy. Dla Twojej ciekawości ziarna Arabici posiadają łagodniejszy charakter i nadają kawie delikatnie orzechowego posmaku, natomiast ziarna typu Robusta są zdecydowanie bardziej gorzkie i kwaśne jednocześnie, a więc jest to prawdziwy przysmak dla koneserów mocnej czarnej kawy.
25 740 99 96