
Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
-
Czekolada, karmel, orzech (18)
-
Orzech, migdał, owoc (2)
-
Orzech, czekolada (6)
-
Śmietanka, orzech (2)
-
Czekolada (13)
-
Orzech (1)
-
Orzech, owoc (1)
-
Migdał, wanilia, owoc (2)
-
Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
-
Migdał, wiśnia (2)
-
Karmel, czekolada (2)
-
Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
-
Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
Pochodzenie ziaren
-
Brazylia, Indie (20)
-
Brazylia, Etiopia, Kolumbia (7)
-
Brazylia, Kolumbia (5)
-
Kolumbia, Indie (4)
-
Brazylia, Etiopia (2)
-
Etiopia (3)
-
Brazylia, Kolumbia, Rwanda (2)
-
Brazylia, Meksyk, Indie (3)
-
Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
-
Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
-
Brazylia, Kolumbia, Indie (2)
-
Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
-
Brazylia, Rwanda (3)
-
Indie/ Kernataka (3)
-
Guatemala, region Santa Rosa (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg

Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 250g

Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Shakisso Hadeso - Darvea kawa ziarnista specialty 500g

Ethiopia Shakisso Hadeso - Charakterystyka
Pochodzenie: Etiopia
Region: Guji (Oromia)
Farma: Hadeso
Wysokość upraw: 1850 - 2100 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Heirloom
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,25
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Miód, maliny, jabłko, orzech włoski, bergamotka
Zastosowanie: Pod filtr lub espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 1kg

Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 250g

Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 500g

Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 1kg

Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 250g

Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 500g

Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg

Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g

Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 500g

Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Kawelina z Białegostoku 1kg

Kawa Białostocka – idealna harmonia smaku i pobudzenia. Wyjątkowe połączenie 70% Arabiki i 30% Robusty zapewnia perfekcyjny balans: średnia zawartość kofeiny dodaje energii, kiedy tego potrzebujesz, nie obciążając przy tym organizmu.
Zachwycający smak? Królują tu orzechowe nuty otulone delikatnym, śmietankowym akcentem. Na pierwszym planie pojawia się przyjemna goryczka, a w tle subtelna słodycz i delikatna kwasowość tworzą niezapomnianą kompozycję.
Spróbuj Kawy Białostockiej i odkryj, która nuta podbije Twoje kubki smakowe!
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Kawelina z Białegostoku 250g

Kawa Białostocka – idealna harmonia smaku i pobudzenia. Wyjątkowe połączenie 70% Arabiki i 30% Robusty zapewnia perfekcyjny balans: średnia zawartość kofeiny dodaje energii, kiedy tego potrzebujesz, nie obciążając przy tym organizmu.
Zachwycający smak? Królują tu orzechowe nuty otulone delikatnym, śmietankowym akcentem. Na pierwszym planie pojawia się przyjemna goryczka, a w tle subtelna słodycz i delikatna kwasowość tworzą niezapomnianą kompozycję.
Spróbuj Kawy Białostockiej i odkryj, która nuta podbije Twoje kubki smakowe!
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Kawelina z Białegostoku 500g

Kawa Białostocka – idealna harmonia smaku i pobudzenia. Wyjątkowe połączenie 70% Arabiki i 30% Robusty zapewnia perfekcyjny balans: średnia zawartość kofeiny dodaje energii, kiedy tego potrzebujesz, nie obciążając przy tym organizmu.
Zachwycający smak? Królują tu orzechowe nuty otulone delikatnym, śmietankowym akcentem. Na pierwszym planie pojawia się przyjemna goryczka, a w tle subtelna słodycz i delikatna kwasowość tworzą niezapomnianą kompozycję.
Spróbuj Kawy Białostockiej i odkryj, która nuta podbije Twoje kubki smakowe!
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 1kg

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 1 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 250g

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,25 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa od Koziołków z Poznania 500g

Rodzaj kawy: Ziarnista
Pochodzenie: Brazylia, Etiopia
Wysokość upraw: 900-2200 m n.p.m.
Skład: 100% Arabica
Stopień palenia: Średni
Zawartość kofeiny: Niska
Przeznaczenie: Kawa po turecku, ekspres przelewowy, parzenie tradycyjne
Najlepiej smakuje w: Espresso, Americano, Latte, Cappuccino
Wyczuwalne aromaty: Migdał, wanilia, owoce
Waga: 0,5 kg
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96
