Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (33)
- Orzech, migdał, owoc (2)
- Orzech, czekolada (7)
- Śmietanka, orzech (2)
- Czekolada (12)
- Orzech (1)
- Orzech, owoc (1)
- Migdał, wanilia, owoc (3)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (2)
- Migdał, wiśnia (2)
- Karmel, czekolada (13)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (20)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (6)
- Brazylia, Kolumbia (5)
- Kolumbia, Indie (4)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (2)
- Brazylia, Meksyk, Indie (2)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (2)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (2)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (2)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Nicaragua SHG - Darvea kawa ziarnista 500g
Nicaragua SHG - Charakterystyka
Pochodzenie: Nikaragua - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1500 - 2000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 3/5
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Gorzka czekolada, orzechy, cytrusy
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Rwanda Munini Nova - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Rwanda Munini Nova - Charakterystyka
Pochodzenie: Rwanda (Afryka)
Region: Gicumbi
Farma: Munini
Wysokość upraw: 1450 - 1500 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 86,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Jasne
Nuty smakowe: Truskawki, morele, rumianek, wata cukrowa, jagody, czekolada mleczna
Zastosowanie: Pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala SHB - Darvea kawa ziarnista 500g
Guatemala SHB - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala - Ameryka Środkowa
Wysokość upraw: 1350 - 1900 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Moc kofeiny: 1/5
Intensywność smaku: 2/5
Metoda obróbki: Na mokro
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, wanilia, cytrusy
Przeznaczenie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Aktywny Poranek - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych
Profil Sensoryczny: kakao, dymność, czekolada gorzka, korzenne przyprawy, cytrusy
Smak: intensywna, mocna, czekoladowo-orzechowa z nutami karmelu, dymno-cytrusowy finisz
Palenie: od lekkiego do średnio mocnego
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Brasil Santos - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Brazylia – Ameryka Południowa
- Wysokość upraw: 800 – 1300 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 1/5
- Pozyskiwana: metodą na sucho
- Palenie: lekkie, jasny brąz
Profil Sensoryczny: orzechy włoskie, czekolada, toffee
Smak: delikatna, słodka, znikoma kwasowość, goryczka przypominająca orzech
Palenie: lekkie, jasny brąz
Przeznaczenie: Najlepiej smakuje zaparzona we French
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
India Malabar AA - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Indie – Azja
- Wysokość upraw: 1000 – 1400 m.n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 3/5
- Intensywność smaku: 4/5
- Kwasowość: 1/5
- Pozyskiwana: metodą na sucho - monsunowa
- Palenie: średnio-mocne, czekoladowy kolor
Profil Sensoryczny: deserowa czekolada, przyprawy korzenne, karmel, dymna i ziemna
Smak: wysoka goryczka, bardzo intensywny napar z wysokim body, gęsty
Palenie: średnio-mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w Kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Lot Orła - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 100% Arabika
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 2/5
- Stopień palenia: Mocne
- Nuty Smakowe: kakao, orzech, cytrus, karmel, migdały
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Rwanda Mabanza 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Rwanda / Karongi
Odmiana: Bourbon, Jackson
Nuty smakowe: Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe..
Obróbka: Fully-Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 2000 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 83,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 14 dni
Oro Nero kawa ziarnista Etiopia Sidamo 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Etiopia/ Sidamo
Odmiana: Arabika, Heirloom
Nuty smakowe: Czekolada, karmel, limonka, nuty kwiatowe, brzoskwinia.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 do 1900 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Guatemala SHB 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Guatemala, region Santa Rosa
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Słodka śliwka, orzech, kakao, jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Honduras SHG 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Honduras/ El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
Odmiana: Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90, Bourbon
Nuty smakowe: Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 1300 do 2060 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 84,5 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista India Plantation AA 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Indie/ Kernataka
Odmiana: Bourbon, Cattura
Nuty smakowe: Kakao, czarny pieprz, papaja, przyprawy korzenne.
Obróbka: Washed
Wysokość upraw: od 100 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: Premium
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Brazil Mogiana 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Alta Mogiana – Jeriquara
Odmiana: Red Catuai, Mundo Novo
Nuty smakowe: Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód
Obróbka: Natural
Wysokość upraw: od 900 do 1200 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Gold Blend 500g
Gatunek kawy: 100% Arabika
Pochodzenie: Brazylia / Kolumbia
Region: Sul de Minas, Cerrado /Antioquia, Medellin
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, karmel, pomarańcza, porzeczka.
Obróbka: Natural/Washed
Wysokość upraw: od 900 do 1500 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Oro Nero kawa ziarnista Wake UP! Strong Blend 500g
Gatunek kawy: 70% Arabika / 30% Robusta
Pochodzenie: Brazylia / Rwanda
Region: Cerrado Chapadao de Ferro / poludniowa prowincja Rwandy
Nuty smakowe: Czekolada, kakao, karmel, orzechy, nuty pomarańczy.
Obróbka: Natural/ Semi-Washed
Wysokość upraw: od 800 do 1600 metrów n.p.m.
Jakość kawy: 82 pkt. SCA / Specialty
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
25 740 99 96