Producent
Stopień palenia
Skład
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Profil smakowy
- Czekolada, karmel, orzech (34)
- Orzech, migdał, owoc (4)
- Orzech, czekolada (12)
- Śmietanka, orzech (4)
- Czekolada (23)
- Orzech (4)
- Orzech, owoc (2)
- Migdał, wanilia, owoc (5)
- Czekolada, orzechy, owoce cytrusowe (4)
- Migdał, wiśnia (4)
- Karmel, czekolada (15)
- Mleczna czekolada, karmel, żółte owoce, miód (3)
- Czekolada, orzech, śliwka, suszone jabłko (4)
- Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe (3)
Pochodzenie ziaren
- Brazylia, Indie (30)
- Brazylia, Etiopia, Kolumbia (11)
- Brazylia, Kolumbia (7)
- Kolumbia, Indie (7)
- Brazylia, Etiopia (3)
- Etiopia (3)
- Afryka, Ameryka Środkowa (1)
- Uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie (4)
- Brazylia, Kolumbia, Rwanda (4)
- Brazylia, Meksyk, Indie (4)
- Brazylia, Kolumbia, Kostaryka (4)
- Brazylia, Etiopia, Meksyk (4)
- Brazylia, Kolumbia, Indie (4)
- Wietnam 50%, Brazylia 25%, Honduras 25% (3)
- India Cherry 20%, Gwatemala 20%, Honduras 20%, Columbia 40% (6)
- Brazylia, Rwanda (3)
- Indie/ Kernataka (3)
- Guatemala, region Santa Rosa (3)
- Rwanda / Karongi (3)
Palarnia
Cena
-
od
do
Indonesia Sumatra Lintong - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Indonesia Sumatra Lintong - Charakterystyka
Pochodzenie: Indonezja
Wyspa: Sumatra
Region: Lintong
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Wet Hulled
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Jasny
Nuty smakowe: Kwiaty, opuncja, zielona herbata, czekolada
Zastosowanie: Metody alternatywne
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
India Cherry AA - Darvea kawa ziarnista 500g
India Cherry AA - Charakterystyka
Pochodzenie: Indie – Azja
Wysokość upraw: 500 - 1000 m n.p.m.
Gatunek: 100% Robusta
Moc kofeiny: 5/5
Intensywność smaku: 5/5
Kwasowość: 1/5
Metoda pozyskiwania: Na sucho
Palenie: Średnio-mocne, ciemny brąz
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Decaf - Kawa bezkofeinowa ziarnista Darvea 250g
Brazil Decaf - Charakteystyka
Kawa bezkofeinowa
Data palenia: 28.11.2022
Dekofeinizacja: Metodą na mokro
Pochodzenie: Brazylia (region Mogiana) - Ameryka Południowa
Wysokość upraw: 1000 - 1200 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Mundo Novo i Catuai
Intensywność smaku: 2/5
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Tanzania Utengule - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Tanzania Utengule - Charakterystyka
Pochodzenie: Tanzania (Afryka)
Region: Utengule, Mbeya
Farma: Utengule Coffee Estate
Wysokość upraw: 1400 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Aronia, czarna herbata, kakao
Zastosowanie: Espresso, pod filtr
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Guatemala Finca El Gigante - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Guatemala Finca El Gigante - Charakterystyka
Pochodzenie: Gwatemala
Region: Motagua Valley
Farmer: Osvaldo Suchini
Wysokość upraw: 1560 - 1700 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Catuai, Caturra, Pacamara, Geisha, Bourbon
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 84,5
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Śliwki, biszkopt, jabłko, czekolada
Zastosowanie: Pod espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Kawa ziarnista mieszana Wysocki Coffee Less Robusta Kick 250 g
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 24 godziny
Nicaragua El Limoncillo - Darvea Haze kawa specialty 250g
Nicaragua El Limoncillo Haze - Charakterystyka
Pochodzenie: Nicaragua
Region: Matagalpa
Farma: Fincas Mierisch
Wysokość upraw: 850-1110 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok Zbioru: 2021
Stopień palenia: Jasne lub średnie
Punkty SCA: 84
Nuty smakowe: Czekolada, orzech włoski, orzech laskowy
Przeznaczenie: Espresso, filter
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Dziedzictwo Spycimira Folk - kawa ziarnista specialty 250g
Dziedzictwo Spycimira Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia, Peru
Farma: Fazenda Dona Nenem, Cooperativa de las Mujeres
Wysokość upraw: 1050 - 1900 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Różndorodne
Jakość: Specialty
Obróbka: Półsucha i myta
Rok zbioru: 2021
Nuty smakowe: Czekolada, orzechy, migdały, jabłka, morele
Zastosowanie: Espresso, przelew
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Ethiopia Yirgacheffe - Darvea kawa ziarnista 250g
Ethiopia Yirgacheffe
Pochodzenie: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Intensywność smaku: 3/5
Kwasowość: 3/5
Metoda obróbki: Myta
Stopień palenia: Średnie
Nuty smakowe: Czarna herbata, marcepan, morela
Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Darvea Zalipie Folk - kawa ziarnista specialty 250g
Zalipie Folk - Charakterystyka
Pochodzenie: Kongo, Nicaragua
Farma: Fincas Mierisch, Idjwi
Wysokość upraw: 850 - 1500 m.n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Typica, Bourbon, Java Caturra
Jakość: Specialty
Obróbka: Myta
Rok zbioru: 2022-2023
Nuty smakowe: Grejpfrut, suszona śliwka, cytrusy, orzech, czekolada mleczna
Zastosowanie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Dona Nenem - Darvea Haze kawa specialty 250g
Brazil Fazenda Dona Nenem - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: Municipality Presidente Olega
Farma: Fazenda Dona Nenem
Farmer: Eduardo Pinheiro Campos
Wysokość upraw: 1054-1068 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica (Specialty)
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: półsucha
Rok zbioru: 2021
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Mexico Mad Mash - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Mexico Mad Mash - Charakterystyka
- Pochodzenie: Meksyk
- Region: Chimhucum, Chapas
- Wysokość upraw: 1700 -1780 m n.p.m.
- Gatunek: 100% Arabica
- Odmiana: Catura, Catuai
- Jakość: Specialty
- Punkty SCA: 85
- Obróbka: Myta
- Rok Zbioru: 2023
- Stopień palenia: Średni
- Nuty smakowe: Nugat, wędzona śliwka, palony cukier, kakao, skórka z grejpfruta.
- Przeznaczenie: Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
25 740 99 96