
Kategorie
Producent
Stopień palenia
Zawartość kofeiny
Opakowanie
Rekomendowany sposób przygotowania
Kwasowość
Gorycz
Słodycz
Intensywność smaku
Pochodzenie ziaren
Cena
-
od
do
Kawa Da Alessandro
Kawy Da Alessandro to prawdziwa mieszanka kulturowa, w której przeplatają się wpływy włoskie oraz latynoamerykańskie. W polskiej, rzemieślniczej palarni, pod okiem doświadczonych roasterów, starannie wyselekcjonowane ziarna są wypalane powoli i w niższej temperaturze niż ziarna, które trafiają do palarni należących do wielkich koncernów. Dlatego mieszanki Da Alessandro oferują jakość nieosiągalną dla kaw wypalanych przemysłowo, na dużą skalę, które można znaleźć na sklepowych półkach. Spróbujcie ich i poczujcie różnicę – dosłownie!
Kawa we włoskim stylu
Da Alessandro to marka, która powstała w wyniku zamiłowania do włoskiego stylu palenia ziaren kawy. Kawa Da Alessandro skierowana jest zwłaszcza do posiadaczy ekspresów ciśnieniowych - kompozycja ziaren i sposób palenia zostały dobrane w taki sposób, aby można było stworzyć klasyczne włoskie specjały, takie jak: espresso, cappuccino, americano, czy latte macchiato. Średnio ciemny profil palenia to ukłon w stronę włoskich roasterów. Ten rodzaj wypału sprawia, że ziarno nabiera klasycznych, czekoladowych i orzechowych nut smakowych oraz zyskuje przyjemną goryczkę, przy jednoczesnej redukcji kwasowości. Jednak ten stopień palenia pozwala zachować część aromatów właściwych dla świeżego ziarna, dlatego gotowy napar będzie miał znacznie bardziej rozbudowany profil sensoryczny.
25 740 99 96
