Filiżanka americano składa się z espresso oraz wody. Americano espresso można stworzyć, wlewając espresso do danej ilości gorącej wody. Warto pamiętać, że woda ma być gorąca, ale nie wrząca. Można również bezpośrednio w większej ilości wody zaparzyć taką samą ilość kawy. Wielkość americano waha się pomiędzy 50, a nawet 400 ml. Kawa ta jest dużo delikatniejsza i lepiej tolerowana w smaku w porównaniu z tradycyjnym espresso. Smak i aromat jest nieco mniej wyczuwalny, dzięki czemu cafe americano nie jest zbyt mocne, a mimo to pobudza bardzo dobrze.
ekspresy do biura
ekspresy do domu
ekspresy używane z gwarancją
strefa Jura
Aromatyczna kawa, która trafia do naszych filiżanek, przebywa długą drogę, zanim będziemy mogli delektować się jej smakiem. Pochodząca z Etiopii, najstarszy gatunek uprawianej kawy. Arabica kawa to roślina, którą uprawia się na wyżynach najczęściej w Brazylii, Kolumbii, Indiach, na indonezyjskiej wyspie Jawa oraz niektórych rejonach Afryki. Jest to najczęściej uprawiany gatunek kawy i stanowi około 70% światowych zasobów. Arabica kawa rośnie na drzewach, które osiągają nawet 5 metrów wysokości, a zbierać można ją przez cały rok.
Czym jest tak właściwie poziom kwasowości kawy i czy powinniśmy zwracać uwagę na tę właśnie cechę szukając swoich ulubionych ziaren? Czy rzeczywiście wpływa ona znacząco na smak gotowego napoju, a może również na inne jego właściwości, na przykład na kolor, aromat lub głębie? Sprawdzamy!
Espresso to absolutny klasyk, który dla wielu osób jest jedynym słusznym wyborem w kwestii ulubionej czarnej kawy. Skąd wzięła się jego nazwa i jak rozpoczęła się cała historia tego głębokiego, aromatycznego napoju? Jak przygotować pyszne espresso we własnym domu? Sprawdźmy!
Latte art, czyli sztuka tworzenia fantazyjnych wzorów na powierzchni filiżanki kawy za pomocą spienionego mleka, to wspaniały sposób na to, aby przemycić do serwowanego napoju – czy to dla siebie, czy to dla bliskiej osoby, odrobinę pozytywnych uczuć. Zdecydowanie coś w tym jest, że walory wizualne również odgrywają ogromną rolę w przypadku jedzenie i picia, pobudzają nasz apetyt i zwiększają poziom zadowolenia oraz satysfakcji z danego posiłku. Jednak czy latte art zarezerwowane jest wyłącznie dla profesjonalnych baristów, serwujących kawę w prestiżowych cukierniach i kawiarniach? A może każdy z nas przy odrobinie chęci będzie w stanie wykonać serduszko na kawie? Sprawdźmy!
Przygotowywanie i picie herbaty wydaje się być zupełnie proste i intuicyjne. W rzeczywistości jednak, tak drobne kwestie, jak chociażby twardość i temperatura wody, mają tutaj ogromne znaczenie, wpływając na końcowy smak gotowego napoju. Zapraszamy na mały poradnik, tym razem dla miłośników herbacianych naparów, na temat tego, jak zaparzyć dobrą herbatę, wydobywając z niej maksimum smaku, aromatu i właściwości odżywczych.
Choć smaku i zapachu kawy nie da się pomylić ani porównać z niczym innym, warto znać także inne, ciekawe alternatywy napojów, które są równie pyszne, a do tego także mogą dodać nam energii i nieco pobudzić. To niezwykle cenna i przydatna wiedza szczególnie dla osób, które z różnych powodów muszą albo też chcą ograniczyć tradycyjną kawę lub po prostu cenią sobie większą różnorodność. Dziś kolej na białą herbatę – czy to rzeczywiście godny uwagi odpowiednik małej czarnej?
Czym jest aeropress i czy warto zainteresować się jego zakupem? Jak przygotowuje się kawę przy użyciu tego urządzenia i czy gotowy napój rzeczywiście zachwyca swoim smakiem oraz aromatem? Pora na nasze wrażenia po testowaniu kawy z aeropressu!
Do czego może służyć kawa? Oczywiście, że do picia! To jeden z ulubionych napojów, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie każdego poranka i codziennego życia. Parujący kubek aromatycznej „małej czarnej” to jednak nie jedyne miejsce i sposób na to, aby wykorzystać wyjątkowe właściwości kawy. Gdzie jeszcze możne się przydać?
Z pewnością każdy z nas zna kogoś, kto stroni od kawy, argumentując swoją niechęć do tego napoju złym samopoczuciem i różnymi przykrymi dolegliwościami ze strony organizmu, występującymi tuż po jej wypiciu. Czy jednak rzeczywiście może tak być? Czy są osoby, którym kawa naprawdę nie służy i powinny one raczej omijać ją z daleka lub przynajmniej ograniczyć jej częste spożycie? Sprawdźmy!
Czy kawa to napój odpowiedni dla każdej osoby? W końcu przez wzgląd na swoje pobudzające, dodające energii właściwości, niejednokrotnie bywa dla nas ratunkiem, zwłaszcza po trudnej, nieprzespanej nocy, gdy mamy w pracy ciężki i wymagający dzień, uczymy się do ważnych kursów albo egzaminów. Ponadto coraz więcej mówi się o jej pozytywnych, prozdrowotnych właściwościach, głównie przez wzgląd na dużą zawartość antyoksydantów. Czy jednak na pewno każdy może po nią sięgać bez żadnych obaw? Sprawdźmy!
Oprócz sprawdzonych ekspresów ciśnieniowych oraz przelewowych, coraz większą popularnością cieszą się również takie na kapsułki. Jednak czy w istocie warto się nimi zainteresować? Dziś przyjrzymy się im nieco bliżej, aby przekonać się, jakie mają zalety i wady i czy mogą być dobrą alternatywą dla innych kawowych sprzętów.
Kawa to napój, który chętnie łączymy z różnego rodzaju przekąskami oraz wypiekami, choć oczywiście znajdą się również i zwolennicy picia jej wyłącznie w wersji solo, a nawet na czczo. Czy jednak z każdym produktem można ją bezpiecznie zestawiać? Co szczególnie podkreśli jej wyjątkowy smak i aromat, a co wręcz przeciwnie? Sprawdzamy!
Dziś zastanowimy się nad tym, czy rzeczywiście warto inwestować w droższą kawę wysokiej jakości, czy może to zbędny wydatek? Sprawdzimy także, co kryje się w różnego rodzaju napojach kawowych, które możemy obecnie dostać w większości supermarketów, sieciach sklepów, czy na stacjach benzynowych.
Z czym kojarzy nam się złota jesień? Z długimi wieczorami z książką, albo przy ulubionym serialu, z blaskiem i zapachem palących się świec, ciepłym, milutkim swetrem i oczywiście kubkiem ulubionej kawy. Warto celebrować każdą porę roku i doceniać jej uroki. Także kawa – niby wciąż taka sama, a jednak w zależności od sezonu może być zupełnie inna! Wiosną i latem lekka i orzeźwiająca, na przykład na zimno, z kostkami lodu w wersji Frappe. Zimą bogata i rozgrzewająca z dodatkiem kakao, czy przyprawy piernikowej. A jaka może być jej odsłona jesienią? Sprawdzamy!
Czy ekspres kawowy to jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdego biura, większej, albo mniejszej firmy? A może dałoby się jednak bez niego obejść? Oczywiście nie jest to sprzęt pierwszej potrzeby, bez którego praca biurowa byłaby wręcz niemożliwa, tak jak na przykład komputery, drukarki, czy telefony, zdecydowanie jest to natomiast dodatkowe udogodnienie, w które warto zainwestować i które zostanie docenione przez wszystkich pracowników.
Latte art to technika wyjątkowego i artystycznego dekorowania kawy za pomocą tworzenia na powierzchni napoju fantazyjnych symboli i wzorów. Czym tego rodzaju sztuka się charakteryzuje i w jakim zawodzie przyda się najbardziej? Czy tego typu kawę trzeba zamówić w kawiarni u profesjonalisty, a może jednak da się przygotować również w domowym zaciszu?
Barista – niezwykle oryginalny i ciekawy zawód, łączący w sobie sekrety branży kulinarnej oraz artystycznej. Czy to wymarzone zajęcia dla każdego? Jakie trzeba mieć predyspozycje, żeby świetnie się w nim odnaleźć i czerpać dużą satysfakcję z tego typu pracy?
Czym jest matcha latte i jak wiele ma wspólnego z kawą? Czy to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej „małej czarnej”, którą warto włączyć do swojego jadłospisu pysznych, zdrowych i pobudzających napojów, które można przygotować nawet w domu? Jeśli do tej pory jeszcze jej nie próbowałeś, zapraszamy na odrobinę wiedzy na temat matcha latte w pigułce.
Czy upalne lato to czas, w którym lepiej zrezygnować z przepysznych gorących napojów? Absolutnie nie, wystarczy odpowiednio je zmodyfikować! Na szczęście można znaleźć wiele ciekawych alternatyw dla gorącej i parującej kawy, które zachwycą każdego kawosza! Sprawdźmy, jakie trendy w świecie „małych czarnych” i „małych białych” królują, gdy żar leje się z nieba!
Porządna kawa w biurze dla wielu osób to podstawa! Smakosze kawy uwielbiają przerwy podczas pracy i delektują się każdym łykiem. Co więcej, praca w większości firm odbywa się 5 dni w tygodniu. Codzienny rytuał picia kawy w biurze jest zatem bardzo ważny. Stąd kącik kawowy jest atrakcyjną formą każdego przedsiębiorstwa.
Upały dają się we znaki każdemu. Codziennie szukamy możliwości na schłodzenie się oraz pobudzenie. Wybieramy pomieszczenia klimatyzowane, wypady nad może oraz orzeźwiające napoje. Jednym z rozwiązań jest właśnie kawa mrożona.
Oferty producentów ekspresów do kawy są różnorodne, dzięki czemu można wybrać taki, który będzie spełniał indywidualne oczekiwania każdego użytkownika. Ceny zaczynają się już od 200 zł i sięgają nawet po 50 000 zł. Skąd ta różnica? Wszystko zależy od parametrów, jakie posiada urządzenie.
Kupując kawę ziarnistą, często wybieramy duże opakowania ze względu na oszczędność pieniędzy oraz czasu zakupu. Jednak jak ją później przechowywać, aby była jak najdłużej świeża i aromatyczna? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby!
Zależy Wam na tym, aby Wasi pracownicy mieli dostęp do świeżej kawy? A może działacie w branży gastronomicznej i chcecie zbudować bazę wiernych klientów? Zakup ekspresu to wbrew pozorom poważna inwestycja, od której zależy wizerunek Waszej firmy. Wśród wielu dostępnych na rynku marek, na szczególną uwagę zasługują profesjonalne ekspresy ciśnieniowe Questo.
Poznaj sposoby na pielęgnację ekspresu do kawy, by służył jak najdłużej. Porządna, aromatyczna kawa to podstawa każdego poranka! Sprawdź, na co szczególnie zwracać uwagę.
Kawę bezkofeinową można parzyć w taki sam sposób, jak tradycyjną kawę. Wykorzystaj swój ekspres do kawy, aby przygotować ten aromatyczny napój, który nie posiada działania pobudzającego. Sprawdź, co warto wiedzieć na temat kawy bezkofeinowej!
Najpopularniejszy młynek do kawy to młynek żarnowy. Można go podzielić na młynki stalowe oraz ceramiczne. Który zatem wybrać? Zapoznaj się z ich charakterystyką i rozpoczynaj dzień z przepyszną kawą!
Picie kawy w odpowiednich ilościach będzie przynosiło same korzyści dla naszego zdrowia. Jednak kofeina to temat, który jest kontrowersyjny. Poznaj zatem fakty i mity picia kawy.
Każdy, kto stoi przed wyborem zakupu ekspresu do kawy, zastanawia się, który będzie lepszy. Ekspres do kawy może być przelewowy, ciśnieniowy oraz kolbowy. W tym artykule poznasz charakterystykę, a także aspekty przemawiające za bądź przeciw takim ekspresom jak ciśnieniowy oraz przelewowy.
Parząc kawę z ekspresu, za każdym razem musimy wyrzucać fusy, które powstały. Jednak istnieją sposoby, by zastosować myśl zero waste w tej kwestii. Bez względu, na to jakich ziaren używasz do przygotowywania swojej codziennej, aromatycznej kawy, jej resztki mogą być poddane recyclingowi. Zapoznaj się z ponownym wykorzystaniem fusów z kawy, które znajdują się w ekspresie.
Doskonale wiadomo, że wiele osób nie wyobraża sobie wypicia kawy bez mleka. Jest to jeden z najpopularniejszych dodatków, który nadaje delikatności i unikatowego smaku. Sprawdź, jakie oferujemy propozycje, które zachwycają tysiące klientów i dobierz swój ulubiony rodzaj mleka do kawy!
Kawa jest jednym z bardziej lubianych gorących napojów z różnych względów. Miliony miłośników i smakoszy kawy na całym świecie uwielbia ją nie tylko za wyjątkowy smak, intensywny aromat, lecz również za właściwości czy działanie pobudzające. Zachęcamy do zapoznania się z najpopularniejszymi rodzajami kawy i zawartością w nich kofeiny.
Ekspres do kawy to podstawa pysznej i aromatycznej kawy. Chcesz, aby codziennie towarzyszył Ci uśmiech na twarzy? Przygotowaliśmy ranking ekspresów do kawy 2022, które umilą każdą chwilę. Poznaj nasze top 5! Każdy produkt jest szczegółowo opisany pod względem specyfikacji, zalet i wad. Zapoznaj się z nimi i wybierz dla siebie odpowiedni. Daj sobie chwilę przyjemności i codziennie ciesz się smaczną kawą!
Ekspres zaczął parzyć inną w smaku kawę? Gorszą? To znaczy, że coś się zaczęło dziać? Nie wiesz co? Najlepiej oddać go do serwisu, aby specjaliści mogli profesjonalnie go naprawić. Jednak nie zawsze diagnoza będzie stawiała na całkowite zepsucie. Może się zdarzyć, że to tylko jakaś część została uszkodzona. W tym przypadku normalne jest, że co jakiś czas którąś część ekspresu trzeba wymienić na nową.
Poranek bez pysznej kawy to ciężki start. Wiele osób nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez ulubionej kawy. Jeśli ktoś stawia na kawę z ekspresu, musi liczyć się z tym, że o sprzęt należy dbać, systematycznie czyszcząc go. W momencie, gdy resztki kawy lub mleka zalegają w przewodach czy pojemnikach, smak już nie jest taki sam. Ponadto nie jest to zdrowe.
Poszukujesz idealnych ziaren kawy, które wpasują się w Twoje upodobania smakowe? Na początku warto wiedzieć, czym charakteryzują się konkretne rodzaje ziaren, skąd pochodzą oraz czy aromat wpisany w konkretny typ ziaren spełni Twoje oczekiwania i wpasuje się w kubki smakowe! Sprawdź najpopularniejsze rodzaje kawy i dowiedz się, na co zwrócić uwagę przy ich wyborze.
Jaki ekspres wybrać na początek? Szeroki wybór profesjonalnych ekspresów do kawy nie ułatwia wyboru pierwszego ekspresu. Z tego względu przygotowaliśmy...
Ekspres do kawy to urządzenie, bez którego nie wyobraża sobie życia coraz większa liczba osób. Jeżeli zastanawiasz się nad zakupem ekspresu do kawy...
Przygotowanie kawy w ekspresie nie jest czynnością, która sprawia większy problem. Większość urządzeń działa niemal prawie tak samo: uzupełniamy...
Aktywny Poranek - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych
Profil Sensoryczny: kakao, dymność, czekolada gorzka, korzenne przyprawy, cytrusy
Smak: intensywna, mocna, czekoladowo-orzechowa z nutami karmelu, dymno-cytrusowy finisz
Palenie: od lekkiego do średnio mocnego
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Brazil Fazenda Pedra Grande - Darvea kawa ziarnista specialty 250g
Brazil Fazenda Pedra Grande - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: South of Minas Gerais
Farma: Fazenda São José da Pedra Grande
Wysokość upraw: 1150 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon, Catuai, Obata
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Morela, figi, rodzynki, czekolada
Zastosowanie: Pod Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Aktywny Poranek - Darvea kawa ziarnista 1kg
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 50% Arabika : 50% Robusta
- Moc kofeiny: 5/5
- Intensywność smaku: 5/5
- Kwasowość: 1/5
- Palenie: mieszanka ziaren od lekko do średnio-mocno palonych
Profil Sensoryczny: kakao, dymność, czekolada gorzka, korzenne przyprawy, cytrusy
Smak: intensywna, mocna, czekoladowo-orzechowa z nutami karmelu, dymno-cytrusowy finisz
Palenie: od lekkiego do średnio mocnego
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 1kg
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Brazil Fazenda Pedra Grande - Darvea kawa ziarnista specialty 1kg
Brazil Fazenda Pedra Grande - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: South of Minas Gerais
Farma: Fazenda São José da Pedra Grande
Wysokość upraw: 1150 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon, Catuai, Obata
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Morela, figi, rodzynki, czekolada
Zastosowanie: Pod Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Brazil Fazenda Pedra Grande - Darvea kawa ziarnista specialty 500g
Brazil Fazenda Pedra Grande - Charakterystyka
Pochodzenie: Brazylia
Region: South of Minas Gerais
Farma: Fazenda São José da Pedra Grande
Wysokość upraw: 1150 m n.p.m.
Gatunek: 100% Arabica
Odmiana: Bourbon, Catuai, Obata
Jakość: Specialty
Punkty SCA: 83,5
Obróbka: Naturalna
Rok zbioru: 2023
Stopień palenia: Średnio-mocne
Nuty smakowe: Morela, figi, rodzynki, czekolada
Zastosowanie: Pod Espresso
Dostępność: dostępny
Dostawa w: 4 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 250g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Smak Podróży - Darvea kawa ziarnista 500g
- Pochodzenie: Azja, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa
- Gatunek: 80% Arabika : 20% Robusta
- Moc kofeiny: 4/5
- Intensywność smaku: 3/5
- Kwasowość: 2/5
- Palenie: mieszanka ziaren od średnio do mocno palonych
Profil Sensoryczny: praliny, gorzka czekolada, wanilia, kwiaty
Smak: głęboki, ale jednocześnie lekki, mocno czekoladowy z odrobiną cytrusów i kwiatów, lekko dymny
Palenie: od średniego po mocne
Przeznaczenie: najlepiej smakuje zaparzona w kawiarce i French Pressie
Dostępność: duża ilość
Dostawa w: 3 dni
Porady
Jakie filiżanki wybrać do kawy i herbaty?
W zależności od przyzwyczajeń oraz upodobań część miłośników kawy i herbaty spożywa swoje ulubione napoje ze specyficznych naczyń. Jednymi z najpopularniejszych...
Najlepsze metody parzenia czarnej kawy – poznaj je z nami!
W tym wpisie możesz zapoznać się z krótkim przewodnikiem po najpopularniejszych metodach parzenia czarnej kawy. Z pewnością bogactwo dostępnych metod...
Najlepsza zimowa kawa – sprawdź, w czym tkwi sekret
Zima jest czasem, kiedy wszyscy marzymy jedynie o ciepłym kubku ulubionego napoju, który ogrzeje nas po powrocie do domu. Sezon zimowy jest prawdziwym królestwem...
SKLEP Z EKSPRESAMI DO KAWY
Jesteś wielkim miłośnikiem smaku kawy i odczuwasz przyjemny dreszcz na samą myśl o jej aromacie? W takim razie trafiłeś idealnie, ponieważ my także fascynujemy się kawą oraz wszystkim, co z nią związane. Właśnie u nas znajdziesz zarówno samą kawę w formie ziarnistej lub zmielonej oraz profesjonalny sprzęt do jej parzenia. Ponadto w Świecie Ekspresów znalazły się również akcesoria niezbędne do przygotowania kawy, jak i konserwowania ekspresów. Wszystko w jednym miejscu i dodatkowo w atrakcyjnych cenach.
Jako sklep z ekspresami do kawy oferujemy naszym klientom szeroki wybór urządzeń do parzenia kawy – od profesjonalnych i wielofunkcyjnych po podstawowe i mało wymagające. Z pewnością każdy znajdzie u nas coś dla siebie i swoich bliskich, by sprawić im przyjemność i radość w prezencie. Wśród naszych ekspresów znajdują się między innymi ekspresy kolbowe, automatyczne albo te przeznaczone na kapsułki. Każdy ich model z osobna doskonale nadaje się do parzenia pysznej domowej kawy, jak i wymyślnych napojów w kawiarniach czy restauracjach. Można porównywać je między sobą, by ostatecznie zakupiony spełniał już wszystkie Twoje wymagania i oczekiwania. Najważniejsze, by ekspres miał w sobie wszystkie najważniejsze funkcje, które będą używane na co dzień przez Ciebie, Twoich bliskich i wszystkich innych użytkowników. Poza całymi urządzeniami do parzenia kawy mamy do zaoferowania akcesoria do ekspresów, jak na przykład młynki do kawy, spieniacze mleka czy przybory do czyszczenia i konserwacji urządzeń. Również dostępna jest u nas piękna i elegancka porcelana, w której kawa na pewno będzie smakować o wiele lepiej, a przy tym stylowo się prezentować.
Z drugiej strony prowadzimy sklep z kawą, gdzie możesz zakupić wspaniałe, aromatyczne i wielorodzajowe kawy ziarniste lub zmielone. Posiadamy w swoim asortymencie mnóstwo kaw od dobrze znanych i cenionych producentów z całego świata. Dzięki tej różnorodności jesteś w stanie spróbować smaków kawy z wielu zakątków świata, gdzie sposób jej parzenia jest dobierany indywidualnie do rodzaju ziaren. Świat Ekspresów to nie tylko sklep z kawą ziarnistą, ponieważ dysponujemy także szerokim wyposażeniem kaw świeżo zmielonych. Odpowiednia metoda jest kluczem do sukcesu, by napój zachował swój pierwotny smak i aromat. W naszym sklepie z kawą mieloną znajdziesz wiele gotowych mieszanek od bardziej intensywnych po lżejsze w smaku kawy. Gwarantujemy, że po Twoich pierwszych zakupach u nas, nie będziesz umiał oprzeć się kolejnym kawom czy ekspresom ze Świata Ekspresów.