Kakao Ceremonialne Wenezuela - Nomads
Opis
Szlachetność w małym ziarenku - kakao ceremonialne z Wenezueli
To kakao ceremonialne pochodzi z wenezuelskich pasm górskich, gdzie małe, rodzinne farmy uprawiają i starannie selekcjonują ziarna, jednej z najszlachetniejszych odmian - criollo.
Kakao ceremonialne z Wenezueli jest intensywnie czekoladowe i gorzkie, a jednocześnie delikatne i bardzo smaczne. Idealnie się rozpuszcza i ma formę podłużnych tabliczek. Pite w mniejszych dawkach relaksuje i wycisza.
Kakao ceremonialne - przygotowanie
Pokruszone kakao ceremonialne najlepiej rozmieszać z wodą lub mlekiem i przyprawami: chili, wanilią, cynamonem czy kardamonem. Można dosłodzić miodem wedle uznania.
Inną formą wykorzystania tego kakao jest pochrupanie go jak czekoladę!
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
.