Kolbowy ekspres ciśnieniowy Sage Impress Express SES876BSS
Opis
Ekspres do kawy
z wbudowanym młynkiem
z żarnami Sage
Impress Express SES876BSS
Przygotuj prawdziwą kawę jak z kawiarni w domu - od ziaren po gotowe espresso w mniej niż minutę.
ZASMAKUJ KAWY JAK Z KAWIARNI W DOMU DZIĘKI FORMULE 4 KROKÓW
Nasze ekspresy do espresso zostały zaprojektowane tak, aby używać właściwie dobranej porcji świeżo zmielonych ziaren kawy, zapewniać precyzyjną kontrolę temperatury i optymalne ciśnienie wody, a także robić prawdziwą mleczną mikropiankę niezbędną do tworzenia latte art. Wystarczy jedno dotknięcie, aby zastosować formułę 4 kroków używaną w profesjonalnych ekspresach.
1. Bogaty, pełny aromat
Kawa o pełnym aromacie i bogatym, złożonym smaku powstaje przy idealnej porcji 18-22 g świeżo zmielonych ziaren.
2. Kawowa kreacja, której nie można się oprzeć
Luksusowe, kremowe espresso o kolorze karmelu zaczyna się od niskociśnieniowej preinfuzji, po której następuje właściwy proces ekstrakcji pod wysokim ciśnieniem 9 barów uzyskanym dzięki włoskiej pompie o mocy 15 barów.
3. Idealnie wyważony smak
Słodkie, pyszne i pełne niuansów nuty smakowe zaczynają się od precyzyjnej, cyfrowej kontroli nad temperaturą wody.
4. Jedwabista, aksamitna konsystencja
Delektuj się jedwabistym smakiem i aksamitną konsystencją prawdziwej mlecznej mikropianki utworzonej pod wysokim ciśnieniem pary.
Impress Puck System®
System, który pomoże Ci w odmierzeniu idealnej proporcji kawy oraz precyzyjnie ją ubije zmniejszając przy tym ilość fusów na ekspresie i blacie. Jeśli Twoja kawa potrzebuje trochę więcej lub mniej zmielonej kawy, inteligentny system dozowania automatycznie skoryguje, pamiętając ostatnią przyrządzaną kawę.
Za pomocą dźwigni, z naciskiem 10 kg oraz lekkim obrotem o 7 stopni, ubijesz zmielone ziarno. Na urządzeniu pojawi się komunikat czy ilość ubitej kawy w sitku kolby jest wystarczająca. Urządzenie zapamięta ostatnie ustawienia.
System Thermocoil
Jest to specjalny system grzewczy z regulacją temperatury PID, dostarczający wodę o temperaturze dokładnie 93 °C, zapewniając idealną temperą parzenia i zrównoważony smak.
Niskociśnieniowy system parzenia wstępnego
Przygotowanie aromatycznego, kremowego espresso w kolorze karmelu rozpoczyna się od krótkiej preinfuzji przy niskim ciśnieniu, po której następuje ekstrakcja pod wysokim ciśnieniem (9 barów) uzyskanym dzięki naszej włoskiej pompie o mocy 15 barów.
System spieniania mleka
Aby uzyskać znakomite Latte, Cappuccino czy Espresso macchiato, niezbędne jest odpowiednie spienienie mleka. Dzięki dyszy spieniającej mleko i podgrzewającej do 130 °C otrzymasz aksamitną piankę idealną do Twojej kawy.
Podstawowe informacje
- Wbudowany młynek stożkowy z żarnami do mielenia
- Automatyczne mielenie bezpośrednio do kolby
- Automatyczna regulacja ilości ekstrahowanej kawy
- System termiczny Thermocoil
- Niskociśnieniowy system parzenia wstępnego
- Zbiornik na wodę 2 l
- Wymiary (szer. x gł. x wys.): 33 × 38 ×41 cm
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
.