Oro Nero kawa ziarnista Rwanda Mabanza 250g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do ulubionychOpis
Kawa pochodząca z kooperatywy Mabanza (obecnie Kopakama) z zachodniej części Rwandy, zrzeszającej ponad 600 członków, oferuje nie tylko doskonały smak, ale również przyjazne dla środowiska warunki produkcji. Większość plantacji znajduje się na górzystych i bogatych w minerały terenach, a charakterystyczne wilgotne, równikowe powietrze oraz odpowiednie nasłonecznienie sprzyjają procesowi dojrzewania ziarna kawowca.
W kooperatywie Mabanza nie stosuje się nawozów mineralnych ani pestycydów, co pozwala na uzyskanie kawy rosnącej w bardzo ekologicznych warunkach, co z kolei wpływa na jej wyjątkowy smak. W profilu smakowym wyczuwamy przede wszystkim owoce pestkowe przełamane nutami czekolady i karmelu, a dzięki półmytej obróbce, która polega na suszeniu ziaren razem z kawałkami miąższu, kawa uzyskuje winną słodycz i intensywny smak o zbalansowanej kwasowości.
Ta kawa doskonale nadaje się do przygotowania espresso oraz wszelkich kaw mlecznych. Polecamy parzenie metodami ciśnieniowymi, kawiarką oraz french pressem. Odkryj wyjątkowy smak kawy z kooperatywy Mabanza i jednocześnie wesprzyj rozwój społeczności lokalnych rolników!
Specyfikacja
Stopień palenia | Średni |
Skład | 100% Arabica |
Zawartość kofeiny | Niska |
Opakowanie | 250 G |
Rekomendowany sposób przygotowania | Ekspres kolbowy, ekspres automatyczny, kawiarka, french press, parzenie tradycyjne |
Kwasowość | Delikatna |
Słodycz | Delikatna |
Intensywność smaku | Lekka esencja i delikatny smak kawy |
Profil smakowy | Czekolada, wiśnia, karmel, melasa, nuty cytrusowe |
Pochodzenie ziaren | Rwanda / Karongi |
Palarnia | ORO NERO / Polska |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
.